Kako deliti fotografije in videoposnetke z iCloud

iCloud ponuja veliko več kot rešitve za varnostno kopiranje in shranjevanje v oblaku. Na primer, iCloud ponuja funkcije, ki omogočajo skupno rabo fotografij / videov s prijatelji in družinskimi člani prijetna izkušnja. Fotografije / videoposnetke lahko delite z napravo iOS, Mac (OS X v10.9 ali novejša različica in iPhoto ali Aperture), Apple TV ali Windows PC (Windows 7 ali novejši) in nadzorno ploščo iCloud 3.0 ali novejšo različico. Za namen tega članka bomo pokazali, kako lahko delite fotografije / videoposnetke v napravi iOS ali Mac. Takole:

Očitno je, da lahko uporabljate to funkcijo, potrebujete račun iCloud. Če ga nimate, ga lahko enostavno nastavite.

Kako omogočiti to funkcijo

V napravi iOS preprosto tapnite Nastavitve> iCloud> Fotografije in omogočite skupno rabo fotografij.

V računalniku Mac pojdite v meni Apple ()> Sistemske nastavitve, nato izberite iCloud, nato kliknite gumb Možnosti ... poleg iPhone ali Aperture. Nato izberite Skupna raba fotografij.

Upoštevajte, da datoteke v storitvi iCloud Photo Sharing ne uporabljajo vašega pomnilnika iCloud.

Kako deliti fotografije in video posnetke

Če želite to narediti, morate ustvariti tok v skupni rabi. Takole:

V napravi iOS (iPhone, iPad ali iPod touch)

1. Zaženite aplikacijo Photos

2. Tapnite Skupna raba

3. Tapnite Ustvari nov tok

4. Vnesite ime in tapnite Naprej

5. Povabite prijatelje (vnesete jih lahko med stiki ali e-poštnim naslovom) in tapnite Ustvari

Zdaj je vaš tok v skupni rabi ustvarjen, vendar je prazen. Če želite dodati fotografije ali videoposnetke, tapnite nov tok v skupni rabi, ki ste ga pravkar ustvarili, nato tapnite znak (+), če želite dodati fotografije ali videoposnetke.

6. Izberite slike ali videoposnetke, ki jih želite dati v skupno rabo, nato tapnite Končano

7. Zdaj morate vnesti opis in tapniti Objavi.

Zdaj so vaše izbrane datoteke v skupni rabi z ljudmi, ki ste jih izbrali. Vabljeni prijatelji bodo prejeli e-poštno sporočilo o vašem vabilu, da se naročijo na vaš tok.

Če želite spremeniti nastavitve pretočnega predvajanja, tapnite Fotografije> V skupni rabi> potok, nato tapnite Ljudje. Tu lahko povabite več ljudi. Lahko tudi odstranite prej povabljene osebe. Lahko omogočite ali onemogočite funkcijo, ki prijateljem omogoča dodajanje fotografij in videoposnetkov v vaš tok. Prav tako lahko komu omogočite ogled vaših videoposnetkov ali fotografij v skupni rabi na spletnem mestu iCloud.com. Če vklopite to funkcijo, boste videli javni URL, ki ga lahko delite z ljudmi. Z obiskom tega URL-ja v kateri koli napravi in ​​kateri koli platformi (mobilni, računalniški itd.) Lahko vsakdo vidi in prenese vaš skupni tok. Naročniki bodo obveščeni, ko v ta tok dodate več fotografij ali videoposnetkov.

Če želite prejemati obvestila, ko vaši prijatelji všečkajo, komentirajo ali dodajo fotografije ali videoposnetke, lahko to tudi vklopite.

Če želite izbrisati svoj tok, preprosto tapnite Fotografije> V skupni rabi> Pretoki> tapnite tok, ki ga želite izbrisati> Ljudje, nato tapnite Izbriši pretok fotografij. Ko iz ene naprave izbrišete tok fotografij, bo odstranjen iz vseh naprav.

Na vašem Mac OSX z iPhoto ali Aperture

Za ustvarjanje skupnega toka fotografij lahko uporabite iPhoto ali Aperture. Koraki so zelo podobni v obeh programih:

1. Lauch iPhoto ali zaslonka

2. Izberite fotografijo / video (ali fotografije / videoposnetke), ki jih želite dati v skupno rabo

3. Kliknite gumb za skupno rabo

4. Izberite iCloud in nato New photo stream

5. Vnesite e-poštna sporočila prijateljev in ime toka, nato kliknite V redu.

Zdaj delite izbrane videoposnetke / fotografije s prijatelji.

Če želite upravljati ta tok v skupni rabi v računalniku Mac, izberite iCloud v iPhoto ali Aperture in kliknite gumb z informacijami. Tu lahko dodate / odstranite naročnika ali spremenite druge nastavitve. Naročnikom lahko dovolite, da v vaš tok dodajo fotografije ali fotografije. Na icloud.com lahko tudi omogočite ali onemogočite ogled javnih URL-jev.

Če želite v svojem Macu izbrisati tok v skupni rabi, kliknite iCloud, nato izberite paro, ki jo želite odstraniti, in pritisnite Command-Delete. Ko odstranite tok v skupni rabi iz računalnika Mac, bo odstranjen tudi iz vseh drugih naprav.

Povezano: Zasebne informacije, shranjene na fotografijah, posnetih na napravah iOS, iPhones, iPad ali iPod touch

Zadnje objave